Banánfagyi csokidarabokkal Virágtól

blank
Hozzávalók:
2 csésze tejszín
5 nagy tojássárgája
csésze zsíros tej  (ez nem a fogyókúra ideje! 🙂
2/3 csésze cukor
1/4 teáskanál só
3 nagy érett banán (vagy 4 közepes) minél barnább, annál jobb
1 evőkanál vaníliakivonat
evőkanál rum— vagy vodka (alkoholmentesen is elkeszíthető a recept, de alkohollal krémesebb lesz)
1,5 tábla csoki ízlés szerint széttörve
  1. Tegyünk pár jégkockát egy nagy tál vízbe. Tegyünk egy üres, közepes nagyságú tálat a nagy tál tetejére. Ebbe öntsük bele az összes tejszínt és tegyük félre.
  2. A tojássárgáját keverjük össze egy üres tálban, majd ezt is tegyük félre.
  3. Egy közepes lábosba öntsük bele a tejet, cukrot és a sót, majd közepes lángon kevergessük, amíg teljesen el nem olvad a cukor. Fontos, ne hagyjuk felforrni!
  4. A lábasból folyamatos kevergetés közben öntsünk át egy kis tejet a tojássárgás tálba, majd az összes tojássárgáját és a benne elkevert tejet folyamatos kevergetés közben öntsük vissza a lábasba. Alacsony lángon addig főzzük, kevergetve, amíg krémessé nem válik. Ha kezd megragadni a krém a fakanál tetején, akkor már elég krémes.
  5. Vegyük elő a tejszínes tálat. Szűrőn keresztül nyomjuk át a krémet a lábasból, majd keverjük össze.
  6. A banánokat turmixoljuk össze a krém felével, majd keverjük bele a krémbe. Adjuk hozzá a vaníliát es a rumot is.
  7. Fóliával szorosan fedjük le, majd helyezzük a hűtőbe minimum 4 órára, lehetőleg éjszakára.
  8. A csokidarabokat elkeverjük a krémben, majd fagyasztóálló tálban a mélyhűtőbe tesszük minimum 3 órára. Fogyasztás előtt szobahőmérsékleten 10 percig állni hagyjuk.
Hogyan őrizzük meg a banán frissességét?
Csak egy szót mondunk: folpack. A banán az egyik legrövidebb élettartamú gyümölcs. Miután hazavittük, elég hamar megjelenhetnek rajta a barna foltok és néhány nap alatt ott találhatjuk magunkat, hogy kidobásra ítéljük. Az egyik legjobb praktika a banán tárolására, minőségének megőrzésére és élettartamának napokkal való meghosszabbítására, ha a szárát letakarod folpack fóliával vagy alufóliával. A titok abban rejlik, hogy a folpack gátolja az etilén felszabadulását, amely szükséges a banán éréséhez.