Eperkrémleves gazdagon

blank
Hozzávalók:
– kb. fél kiló megpucolt eper
–  2-3 evőkanál cukor
– 1 vaníliás cukor
–  vaníliarúd/őrlemény kb. 10g
– citromhéj
– 4 db szegfűszeg (teafilter tartóba tesszük)
– kb. 1,5 liter tej
Mosd meg az epreket, csumázd ki. Majd tedd bele egy lábasba és öntsd rá a tejet, annyit, hogy épphogy ellepje az epreket. Majd kezd el melegíteni, lassacskán addig, hogy ne forrjon fel. Majd add hozzá a cukrot és szegfűszeget és vaníliaőrleményt, majd pár perc múlva amikor melegebb, a vaníliás cukrot is. Ha már felmelegedett, lekapcsoljuk a tűzhelyet, kiszedjük a szegfűszeget. Összeturmixoljuk botmixerrel a lábasban az epreket. Belereszeljük a citrom héját és újraturmixoljuk, majd hagyjuk kihűlni. Hűtőbe tesszük és fagylalttal, eperdarabokkal tálaljuk. Jó étvágyat!

Eper tárolása:

Az epret általában műanyag dobozban tudjuk megvásárolni, azonban nagyon fontos, hogy ne abban tároljuk. Amint hazaértünk vele és az úton nem lekvár állagú lett a csomagolásnak köszönhetően, úgy vegyük ki a dobozból, mert abban nagy eséllyel megpenészedik, főleg, ha még be is volt zacskózva. Az epernek szüksége van „légzésre”. Nem érdemes meleg helyen tárolni, mert attól is romlik a minősége. A legmegfelelőbb tárolási módszer, ha hazaérvén egy üveg vagy porcelántálkába helyezzük és lefedve folpackkal vagy fedővel addig tároljuk, amíg el nem fogyasztjuk.