Ildikó mennyei omlettje reggelire

blank
Hozzávalók:

– Vöröshagyma
– Bacon
– Tojás (2 omlett esetén 4-5 tojás)
– Pici olaj
– Só
– Bors
– Tetszőleges fűszer (lehet bolondítani pl metélőhagymával, pirospaprikával…stb.)
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, felverjük külön a sárgáját is. Ehhez adjuk a fűszereket (ha bolondítjuk, akkor a választott fűszert is), majd szépen lassan összekeverjük a fehérjét a sárgájával. Lehetőség szerint ne törjön nagyon össze a fehérje. A kapott habos állagú tojást pici olajon- csak az egyik oldalát!!!- megsütjük, de fedő alatt! Ez nagyon fontos, mert nem forgatjuk sütés közben, így az omlettünk belseje puha lesz, a külseje pedig pirított. Mindeközben a bacont és a hagymát együtt megpirítjuk, ha az omlett elkészült, akkor a közepébe tesszük. Nagyon változatossá tudjuk tenni itt is, ha friss paprikát vagy paradicsom karikát teszünk még bele, de akár tejföllel is tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok! 🙂
(Javaslat gyerekeknek: ha a gyerkőc nem rajong annyira a tojásért, akkor neki fűszerek nélkül, vaníliás cukorral keverve a sárgáját készítjük el az omlettet, majd a végén juharsziruppal (esetleg mézzel) találjuk! Garantáltan el fog fogyni!)

Tojás csomagolása:

A tojás nagy kihívás, mert törékeny. Csomagolását sokszor próbálkoznak megújítani, de mégis marad a régiben. Régen kosárba szedték és tárolták, egészen addig, míg 1911-ben a kanadai Joseph Coyle fel nem találta a mai napig használatos tartót. Egy állandó vitát akart megszüntetni ezzel egy helyi farmer és hoteltulajdonos között, aki állítása szerint a tojásokat mindig törve kapta. Ezen sok változás nem történt, leszámítva, hogy lehet műanyagból is készíteni.

Forrás: https://csomagolas.blog.hu/2013/09/27/tojas_a_csomagban