Túrós batyu Gyöngyi módra

blank

Hozzávalók:

– 300 gr liszt
– 150 ml tej
– 25 gr élesztő
– 25 gr vaj
– 1 tk só
– 4 ek. cukor
– 1 tojás

Krém:

– 250 gr túró
– 2 tojás
– 25 gr porcukor
– 2 ek búzadara
– 1 ek. citromlé
– 1 tk. vaníliaaroma
+ 1 tojás a kenéshez

 

A lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a tojást és a sót. A tejben futtassuk fel az élesztőt egy evőkanál cukorral, a többit pedig keverjük a tésztába. Ha feljön az élesztő, akkor az egészet kezdjük el dagasztani, majd a végén adjuk hozzá a vajat is. Egy órán át kelesszük. A krémhez minden hozzávalót keverjünk el és a levet, amit ereszt, csepegtessük le. Ha megkelt a tészta, akkor nyújtsuk ki, majd a 15 x 15 cm nagyságú téglalapokat hajtogassunk belőle, a közepére tegyünk egy-egy evőkanál túrós krémet, utána pedig a négy sarkát hajtsuk fel és csípjük össze. Kenjünk meg a tojással és a 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre.