Vörösboros marhahátszín á la Márton

blank
Hozzávalók:
– 1,5 kg marhahátszín
– 1 üveg száraz vörösbor
– 5 ek mustár
– 2 ek napraforgó olaj
– bors
– áfonya
– rizs
A vörösbort kinyitjuk és megkóstoljuk, hogy jó-e. Ha jó, akkor töltünk magunknak még egy kicsit, biztos, ami biztos, megérdemeljük! Ha ez megvan akkor kb 5 dl vörösbort beleöntünk egy edénybe, beletesszük a mustárt, az olajat és a borsot (ízlés szerint, azért rakjunk bele bátran). Összekeverjük, és megvan a pác. A hátszínt felszeleteljük (okosabbak ezt elvégeztetik a hentessel), majd finoman, éppenhogy kicsit megklopfolva beletesszük a szeleteket a pácba. Tető rá és mehet a hűtőbe éjszakára. Reggel első dolgunk legyen beletenni egy kuktába (vagy fedővel rendelkező edénybe) és aláizzítjuk az indukciós főzőlapot – konzervatívabbaknak a tűzhelyet- nagyon alacsony hőmérsékletre (10-es skálán kb 4-re). Ha időben keltünk, és legkésőbb 8 körül feltettük, akkor van rá esélyünk, hogy ebédig elkészül. Óránként azért nézzünk rá, ha szükséges locsoljuk meg a maradék vörösborral. A lényeg, hogy a végén már nem tudjuk fordítani a húsokat, mert annyira omlósak lesznek, hogy attól is eltörnek, ha rájuk nézünk. Ekkor van kész. Áfonyával és rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

Étolaj csomagolása:

Az étolajok szállítása során olyan szállítóeszközt kell alkalmazni, olyan csomagolási módot, környezeti feltételeket, rakodási rendet kell kialakítani, amely biztosítja a termék minőségének védelmét és kizárja, vagy a lehető legkisebb mértékűre csökkenti a csomagolás károsodásának (deformáció, törés, sérülés, stb.) veszélyét. Az étolajok a végső fogyasztók számára kizárólag előrecsomagolt kiszerelési egységekben hozhatók kereskedelmi forgalomba. Bővebben a Magyar Élelmiszerkönyv étolajokról szóló 2-221 számú irányelveiben olvashattok az alábbi linken: https://elelmiszerlanc.kormany.hu/download/2/74/b1000/2-221_2016-06-09.pdf