Száraztészta csomagolása:
A száraztészták csomagolását a Magyar Élelmiszerkézikönyv elég hosszadalmas irányelvben tárgyalja. A csomagolással kapcsolatos két legfontosabb elvárás, hogy a száraztészták csomagolására nem alkalmazható olyan csomagolóanyag, amelyben a tészta intenzívebb színt mutat, mint amilyen csomagolatlanul, illetve a megnevezésnek tartalmaznia kell a tészta egyedi alakját, amennyiben az a csomagoláson keresztül nem azonosítható (példa a megnevezésre: 4 tojásos száraztészta). Bővebben az alábbi linken olvashattok a témában:
https://elelmiszerlanc.kormany.hu/download/8/74/b1000/2-321_2016-12-21.pdf
29márc
Hozzávalók:
– 1 fácán
– 2 db kisebb krumpli
– 4-5db nagyobb sárgarépa
– 4 db nagyobb fehérrépa
– 4 gerezd fokhagyma
– 1 db vöröshagyma
– 1 db tv paprika
– 1 db kisebb zellergumó
– 1 db közepes karalábé
– 5-7 szemesbors
– 1 csokor petrezselyem
– 1 db paradicsom
– só ízlés szerint
– kb 1 kanál vegeta
– ízlés szerinti levesbetét (kedvencem a lakodalmas csigatészta)
A fácánt egy lábasba hideg vízzel felteszem kb 1 órára közepes lángon főni, addig a zöldségeket megtisztítom, répákat csíkokra vágom. Miután a fácán „habosra” főtt, akkor kiveszem, átmosom hideg vízzel és egy tiszta nagy lábasba teszem, rá a zöldségeket, hideg vizet (én kb 12l-es lábasban főzöm és teljesen tele öntöm) és a fűszereket, majd felteszem lassan főni, épphogy csak „mozogjon” a leves kb 6-8 órán át hagyom. (Igen, ilyen sokáig, mert én éjszaka főzőm :).)
Ha szépen megfőtt benne minden zöldség is, akkor óvatosan kell leszűrni, nehogy felkavarodjon, így gyönyörű aranyló levesünk lesz. A fácánt pedig aki nem szereti így egyenesen a levesből, annak javaslom szépen megtisztítva feldolgozni 🙂 (pl tejszínes alappal). Jó étvágyat kívánok!