1.5 bögre sárgaborsó
-1-2 gerezd fokhagyma
1 közepes krumpli
só, bors, római kömény ízlés szerint
diónyi zsiradék
A feltéthez:
4 fej vöröshagyma
1-2 kanál zsír ( lehet olaj is)
1 teáskanál őrölt pirospaprika
Előző este válogatás után alaposan megmossuk a borsót, majd öntsük fel hideg vízzel úgy hogy ellepje. Főzés előtt cseréljük le a vizet, úgy hogy a borsó fölött 1 cm-rel legyen túltöltve a víz. Dobjuk bele a fokhagymát, a krumplit összevágva, sózzuk, borsozzuk. Főzzük puhára. Figyelem, gyakran kell keverni mert leég! Kb 30-40 perc alatt megfő. Tálalás előtt ízlés szerint tegyünk bele a római köményt, egy diónyi zsiradékot (ettől lesz selymes) és botmixerrel simára keverjük. Feltétnek pirított hagymával tálaljuk, amelyet felhevített zsírba beleszórunk, majd megpirítjuk és rászórjuk az őrölt pirospaprikát.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hagyma csomagolása: