Mexikói sertésszelet Tünde módra

blank
Hozzávalók:
– 1 kg szeletelt sertéskaraj
– kb. 5-10 dkg vaj
– só, bors ízlés szerint
– 1 doboz paradicsom
– kb. 2 dl ketchup
– 2-3 db érett paradicsom
– 1 nagy doboz kukoricakonzerv
– 3 db nagy fej hagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– bazsalikomA húst kiklopfoljuk, majd sózzuk borsozzuk. Vajon kérget sütünk rá. Hagymákat apróra felvágjuk, vajban és hús szaftjában a hagymát üvegesre pirítjuk, majd a lehajazott felvágott paradicsomot a hagymához adjuk és 2-3 percig pároljuk. Ha ezzel elkészültünk hozzáadjuk a paradicsomot és a ketchupot, fűszerezzük (só bors, esetleg bazsalikom, pici erős paprika ízlés szerint) és az egészet összefőzzük. Ezután beleöntjük a kukoricát és ezzel is főzzük egy pár percig.
A kérgesre sütött hússzeleteket állítva tűzálló tálba rakjuk (jénai tál vagy cseréptál) és a szószt a hússzeletek közé és a tetejére helyezzük, majd lefedjük.
180 fokos sütőben kb. 1 órán át sütjük.  Rizzsel találjuk. Jó étvágyat mindenkinek!

Zöldség- és gyümölcs csomagolással kapcsolatban olvasd el alábbi cikkünket: https://www.sipospack.hu/hirek/hirek/csomagolas-amelyben-gyumolcs-terem