Hozzávalók:
– 2 db egész csirkemell
– 15 dkg vaj
– 20 dkg trappista sajt
– 3 ek. majonéz
– 1 ek. dijoni mustár
– 1 ek. sima mustár
– Só, bors ízlés szerint
A csirkemelleket megmosom, felvágom vékony szeletekre és kiklopfolom, de nem túl vékonyra.
Egy serpenyőbe vajat melegítek, a csirkét sózom, borsozom és a szeleteket szép rózsaszínre pirítom. Ezek után félreteszem hűlni és elkezdem a masszát megcsinálni. 3 evőkanál majonézt, 1 evőkanál dijoni mustárt és egy evőkanál sima mustárt egy tálba összekeverem. A masszába a 20 dkg sajtnak körülbelül a felét belereszelem, és összekavarom.
Az előpirított húst a masszával bekenem, és egy tepsibe szépen elrendezem, és a maradék masszát a húsokra öntöm. A megmaradt sajtot ráreszelem szépen elosztva, majd lefedem alufóliával. Előmelegített sütőbe sütöm 180 fokon, majd 20 perc múlva leszedem az alufóliát és készre pirítom. Főzött jázmin rizzsel tálalom.
Sajtok csomagolása:
A sajtok ellensége a rossz csomagolás. A sajtok külön gondoskodást igényelnek. Annak érdekében, hogy hosszan frissek maradjanak és ne penészedjenek meg. A sajt helyes tárolása nem bonyolult feladat, csak egy-két szabályt kell betartani. A sajtokat manapság műanyag fóliába csomagolják, akár a pultból kérjük, akár előre kimérve vásároljuk. Az ilyen csomagolás árt a sajtnak, ugyanis elveszti az aromáját. Bizonyára emlékszünk a kifejezésre, hogy: sajtpapír.. Már csak a kifejezés maradt nekünk, amely egy megviselt fecnit jelent. Helyette használhatunk sütőpapírt. Csak tegyük bele a sajtot, hajtogassuk rá a papírt. Így bele tehetjük egy laza nejlon zacskóba, hogy megakadályozzuk a kiszáradását.
Forrás: https://gondola.hu/hirek/241261-A_sajt_ellensege_a_rossz_csomagolas.html