Házi marhapörkölt bográcsban Gyula módra

blank
Hozzávalók:

– 2 kg marhahús
– 30 dkg sertés zsír
– 4 fej vöröshagyma
– másfél evőkanál őrölt pirospaprika
– 1 gerezd fokhagyma
– egy paradicsom
– egy tv paprika
– só, Bors ízlés szerint

A bográcsban a 30 dkg sertés zsírt felforralom, az apróra összevágott vöröshagymát aranybarnára pirítom. Az előkészített kockára vágott marhahúst hozzáöntöm. A hús minden oldalát picit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, egy fél kanál sót, összekeverjük és kevés vízzel felöntjük és borsozzuk. Folyamatos kevergetés mellett egy óra múlva hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, és az egy gerezd fokhagymát egészben. Ezek után folyamatos kevergetés mellett készre főzünk. A vizet, sót, borsot igény szerint pótoljuk.
Ízlés szerint tarhonyával és csemegeuborkával találjuk.

Tipp: Jó minőségű vörös borral ajánljuk!

Őrölt pirospaprika csomagolása:

Az őrleményt az élelmezés-egészségügyi előírásoknak megfelelő, fényvédő, aromazáró csomagolóanyagba kell csomagolni. Jellemzően laminált szerkezetű, 20 mikron vastagságú, fémgőzölt, bopp fólia rétegű csomagolásban kapható.